Diejosien, blogs vanuit het hart.

Keuzes.....

Vanmorgen werd ik wakker en besefte ik dat ik over mijn ex-vriend van 16 jaar geleden had gedroomd. Destijds heb ik het op een niet leuke manier uitgemaakt.

Het was het jaar 2005, ik gaf op dat moment les op de kappersschool en ik had verkering met een jongen uit Katwijk. Je zou zeggen dat ik het goed voor elkaar had. Toch liep het niet lekker. Het werk wat ik deed was leuk maar ik was 23 en nog niet volwassen genoeg om een stelletje pubers aan te kunnen, daarbij liep mijn relatie ook niet helemaal lekker. Laten we zeggen dat hij veel aandacht van mij wilde en ik twijfelde of hij de liefde van mijn leven was. Het benauwde mij nogal.

Een vriendin van mij ging naar Australiƫ en had al gevraagd of ik mee wilde. In eerst instantie dacht ik, dat kan ik niet maken. Vanwege de baan die ik net 1,5 jaar had, mijn vriend (hoe zou die reageren) en hoe zouden anderen in mijn omgeving reageren. Er stond voor mij dus nogal wat op het spel.

Op een dag na mijn werk kreeg ik een soort ingeving. Toen ik in de bus zat dacht ik, schijt ik ga gewoon en stuurde mijn vriendin een sms dat ik meeging. Over hoe en wat had ik niet echt nagedacht. Ik wilde dit gewoon heel graag. En het besluit nemen voelde zo goed en sterk. Weet nog dat ik dacht, als ik de sms verstuur moet ik ook gaan. Wat je belooft moet je doen.

Het was een nog maar maand tot de vertrekdatum, er was dus een hoop te regelen. Als eerste natuurlijk de ticket.

Het was midden in de week en ik zag mijn vriend alleen in het weekeinde dus de ticket werd, voor ik hem persoonlijk sprak, geboekt. Niet echt netjes vind ik nu. Zoiets overleg je eerst. Maar ik denk dat ik er al klaar mee was in mijn hoofd en er daarom toen niet zo over nadacht.

Hij was inderdaad not amused. Hoe kon ik hem dat aandoen en hoe haalde ik het in mijn hoofd.

Wat er verder die maand is gebeurd weet ik niet zo goed meer. Wel weet ik dat iets uitmaken ook heel veel pijn kan doen. Want tijdens mijn reis hebben we nog contact gehad en miste ik hem ook zeker. Er sloeg zelfs twijfel toe, had ik wel de goede keuze gemaakt?

Na een maand Nieuw-Zeeland en 2 maanden Australiƫ heb ik nog geprobeerd om het goed te maken met hem maar hij voelde zich zo gekrenkt dat het niet meer te lijmen viel.

Maar wat als ik om hem niet was gegaan? Wat was er dan gebeurd? Zou ik dan zitten hoe ik nu zit. Had ik dit verhaal dan ook geschreven? Soms hebben bepaalde keuzes veel impact op je leven. Zelf denk ik dat mijn leven er heel anders uit had gezien. 1 ding heb ik geleerd op die mooie reis en daarna, dat ik de vrijheid van mijn eigen keuze maken heel belangrijk vindt. Ookal is het soms zwaar en lastig om de knoop door te hakken. Niet alle keuzes leidden naar iets leuks natuurlijk. Things happen for a reason. Ik heb nooit spijt gehad van mijn besluit om te gaan. Heb er hele mooie herinneringen aan over gehouden. Gelukkig kan ik die nog steeds delen met mijn vriendin.

Ik vond het leuk dat ik het verhaal heb kunnen delen in dit blog. Vond je het ook leuk en kijk je nu al uit naar de volgende blog, mis hem dan niet en schrijf je in op het contact formulier om hem in je mailbox te ontvangen. Schroom niet om ook, als je het leuk vindt, een besluit of keuze die jij hebt gemaakt en waar je trots op bent met mij te delen. Het blijft tussen ons.

Veel liefs

Diejosien