Diejosien, blogs vanuit het hart.

Dromen

Kun jij je nog je dromen herinneren van vroeger? Toen ik 4 was en terug kwam van mijn eerste schooldag was ik zeer teleurgesteld. We hadden niet leren rekenen en schrijven zei ik tegen mijn moeder. Daarvoor ging ik al regelmatig mee naar school, omdat mijn moeder daar veel hielp. Dan werd ik in de poppenhoek gezet en speelde ik met andere kinderen de hele middag met poppen. Dus toen ik 4 werd dacht ik, genoeg gespeeld, we gaan nu wat leren. Het tegendeel was waar, dus ik begon zelf in een schriftje te schrijven alsof ik alle woorden al kon schrijven. Mijn droom was om schrijfster te worden. Waar droomde jij van als kind? Helaas is die droom in de jaren daarna verwaterd. Waarom eigenlijk?Ik belande na de lagere school op de MAVO in Edam. De stad (Amsterdam) was niks voor mij vond mijn moeder, ik was nog zo klein. Ik had MAVO/HAVO advies gekregen, maar in mijn gedachten was ik overtuigd een MAVO leerling. HAVO daar moest je zoveel voor leren, dat kon ik vast niet. Ik weet nog steeds niet waar ik die overtuiging aan/van heb overgehouden. Ik haalde mijn MAVO met 2 vingers in mijn neus. Achteraf had ik dus makkelijk HAVO gekund.


Ik droomde ervan om visagiste te worden. Make-up was toen echt mijn passie. Mijn decaan vond het een goed idee dat ik eerst een regulier papiertje ging halen want visagie daar kon je toen niet je brood mee verdienen of je moest heel goed zijn. Dus liet ik mij afleidden van mijn droom door eerst schoonheidsspecialist te worden.


De droom voor visagiste bleef bestaan en ik was dan ook zeer blij dat ik op de opleiding tot schoonheidsspecialiste make-up les had en dat dat ook op mijn examen lootje stond toen ik examen moest doen. Ik slaagde met een dikke 8. Daar kreeg ik de bevestiging dat ik het wel in mijn vingers had.


De kappersopleiding was het gevolg. Ik ging nog steeds voor mijn droom, een visagiste die iets met haar kon was handig. Ik leerde o.a. knippen, kleuren, permanenten en opsteken. Alleen dat laatste had ik eigenlijk nodig als visagiste, maar het werd mij geadviseerd dus deed ik het. En mijn moeder zei haar groeit altijd dus jij hebt altijd werk. Niet gerekend op Corona. Weer afgeleid van mijn droom en passie. Ik deed niet waar mijn hartje van ging kloppen.


Ik raakte van mijn pad af. Na de kappersopleiding ging ik werken in een kapsalon en 2 jaar daarna heb ik les gegeven op de kappers school. Ik had mijn droom om visagiste te worden op een heel laag pitje gezet. Ik dacht er ook niet meer zo over na. Totdat ik na een reis van 3 maanden door Australiƫ en Nieuw Zeeland terug kwam. Toen dacht ik wat wil ik nou eigenlijk met mijn leven.


Het toeval was dat de grimeurs opleiding op mijn pad kwam en daar ging mijn vuurtje weer branden. I was back on track. Ik heb die opleiding met heel veel plezier doorlopen en ben dan ook zeer dankbaar dat ik deze heb mogen doen. Na de opleiding heb ik Diejosien opgestart en nu zijn we 11,5 jaar verder. Daar zou ik een boek over kunnen schrijven.


Je hebt dromen en doelen nodig in je leven om dat vuurtje te laten branden in jou. Die vlinders in je buik die je krijgt als je denkt aan jouw dromen. Hou ze dus vast, je dromen en jaag ze na. Stop ze niet weg en laat je niet afleiden. Visualiseer ze alsof ze al waar zijn en je dromen komen uit. De kracht van jouw gedachten en voorstellingen is veel groter dan je denkt. It 's all in the mind. Zorg ervoor dat je dat niet vergeet. Blijf je focussen op wat jij wilt in dit leven en het zal op je pad komen. Denk maar eens terug wat jij gedroomd hebt en wat al is uitgekomen. Het huis waar je in woont, de auto die je rijd, misschien de partner waar je iedere dag naast wakker wordt. Als jij het van te voren hebt bedacht komt het naar je toe. Het is de kracht van je gedachten. LET OP! Ook negatieve gedachten. Dus probeer zo positief mogelijk in het leven te staan. Dan komt het goed. Na regen komt altijd zonneschijn zei mijn moeder altijd.Ik ben een paar keer van het pad af geweest, maar ik heb mijn focus weer terug gevonden. Mijn droom om te schrijven ben ik nu aan het vervullen en ik hoop dat ik jullie heb mogen inspireren met deze blog. Mocht dat zo zijn en je wilt iedere week de blog in je mail ontvangen laat dan je e-mail adres achter in het contact formulier. Ik voeg je met alle liefde toe.


Veel liefs


Diejosien


Ps. Super lekker bezig met het programma van Debbie. Het geeft me zoveel energie en ik ben ook al wat kilootjes kwijt. Met dank aan Babiche Tervoort voor de foto.