Diejosien, blogs vanuit het hart.

Een schrijf tussendoortje!

Sinds ik klein ben kamp ik al met wat overgewicht. Ik weet nog goed dat ik gepest werd op de lagere school, omdat ik als eerste tietjes had. Dat was namelijk niet, omdat mijn hormonen al aan het werk waren, maar omdat ik te zwaar was. Ik voelde mij als kind sowieso alleen. Ik weet niet wat het was, maar ik was vaak verdrietig en ik lag dan te piekeren in mijn bed. Overdag hield ik mijn maskertje op en was ik de vrolijke, beleefde, sociale en lieve Josien.


Toen ik in de puberteit (waar ik voor mijn gevoel niet echt in heb gezeten) ging groeien droogde ik aardig op al zeg ik dat zelf, maar ik zag mijzelf nog altijd als te zwaar. Tijdens mijn eerste liefde kwam ik dan ook aan en ging ik van 60kg naar 80kg. Mijn moeder zegt altijd "wie vrijt met zin word er dik tegen in, wie vrijt met spijt die slijt". Dat was bij mij het geval, ik kwam 20kg aan. Toen het uitging was ik er kapot van en ging ik veel wandelen om mijn hoofd leeg te maken en eten deed ik met regelmaat en met mate. Ik viel 15 kilo af en ik deed er niet echt iets voor, behalve regelmatig wandelen en mijzelf vertellen dat ik weleens ging laten zien dat ik slank kon zijn.


Dat brengt mij op het volgende. Op mijn 25ste kwam ik via een vriendin in aanraking met The Secret. Ik vond het een interessant boek, want daar werd vertelt dat als je maar iets heel graag zou willen dat het werkelijkheid zou worden. "Makkie"dacht ik en ik ging aan de slag. Sommige dingen lukte, sommige niet. Ik kwam in aanraking met zelfontwikkeling en zei en was er namelijk van overtuigd dat als je iets wilt veranderen, dat je bij jezelf moet beginnen. Ik las verschillende boeken en probeerde van alles maar diep in mij was ik niet gelukkig. Wat was dat dan? Nu weet ik het. Ik koos niet voor mijzelf. Niet echt. Want ik was een stevige roker (lees blog 1) en alcohol ging ik ook niet uit de weg en laten we maar niet praten over mijn blow periode. Nu wil ik niet zeggen dat ik heilig ben geworden, een goed glas wijn is nog steeds lekker, maar ik ben er wel achter gekomen dat het dingen waren die mij afleidde. Gaan roken in plaats van actie te ondernemen. Nu ik met 2 van de 3 ben gestopt, ben ik helderder in mijn hoofd en heb ik meer focus. Er is een last van mijn schouders gevallen. Ik kan weer nadenken over wat ik wil en wat mijn dromen zijn. Ik heb mijn NLP-sessie afgesloten met het gevoel van een dikke 9. Ik ben er klaar voor om een 10 te halen en mijn mooiste leven te gaan leven.


Ik weeg nu 99kg, maar daar word aan gewerkt door middel van een challenge. Wil je daar meer over weten? Lees dan volgende week woensdag mijn blog.


Veel liefs,


Diejosien


Ps. Wat er in je kop zit, zit niet aan je kont. Denk daar maar eens over na.