Diejosien, blogs vanuit het hart.

Mijn voornemens voor 2021

De keuze voor mijn bedrijfsnaam was eigenlijk snel gemaakt. Het werd dus Diejosien. Zo van wie heeft je haar/make-up gedaan? Je weet wel die Josien. Later dacht ik, ik moet niet internationaal gaan dan wordt Diejosien (vertaald Doodjosien) en dat wil je natuurlijk niet. Toch heb ik mijn naam nooit veranderd omdat ik zo'n ontzettend mooi visite kaartje heb. Zoals je kunt zien.


Mijn bedrijf liep in 2018 en 2019 als een trein. Ik deed het goed volgens mijn boekhouder.


Maar op het moment is het anders. Door Corona is mijn bedrijf dood gebloed.Het grimeren mag ik al heel lang niet doen omdat de theaters dicht zijn. het knippen  was een tijdje een contact beroep en nu weer. We zitten in de tweede LOCKDOWN


Na de eerste LOCKDOWN was ik heel blij dat we weer mochten knippen. Mijn energie en creatieviteit moesten eruit.Iedereen weer mooie haren geven en een goed gevoel. Een goed gevoel. Dat is ook eigenlijk mijn grootste drijfveer en doel. Mensen met een goed gevoel de deur uit laten gaan.Dat betekent samen een kopje       koffie ( sigaretje) , praatje hoe gaat het nu ,werk, relatie en met tante Annie dat soort dingen en daarbij natuurlijk mooie haren maken. Aandacht voor de mens.


Ik noemde het zojuist al. Dat sigaretje. Iedereen die bij mij komt wist dat ik rookte. Dat was ook niet te missen als je bij mij binnen stapte, liep je regelrecht tegen een rookgordijn op. Ik was echt een stoomboot met een hoofdletter S. Iets waar ik niet trots op was, maar wat mensen volgens mij moesten accepteren. Het          hoorde tenslotte bij mij. En met sommige klanten deed ik samen een sigaretje omdat het zo gezellig was.


Todat ik 2 weken geleden stopte met roken. ik ging bij mijn tante en oom op visite waar ik regelrecht tegen zo'n rookgordijn aan liep. Het eerste wat ik dacht was. Bah zo roken al mijn klanten dus na een bezoek aan mij. Ik had met terug werkende kracht een schaamte gevoel.En dat na 2 weken niet roken.

In de 25 jaar dat ik rookte ben ik vaker gestopt. Maar deze keer voelt het anders. Mede dankzij een coach die op mijn pad is gekomen en het besluit om een niet      roker te worden. Lijkt het het alsof er een soort rookgordijn in mijn hoofd is verdwenen. Alles is weer helder en ik begin weer inspiratie te krijgen zowel werk als     prive. Vandaar deze blog.


Ik ben dus al vast begonnen aan mijn voornemen van 2021. STOPPEN met rokenen iedere week een blog schrijven.

Ik wens iedereen een goed, gezond, creatief en inspirerend 2021.


Wil je weten hoe het verder gaat met mijn bedrijf Diejosien en of het mij lukt om gestopt te blijven met roken? Hou dan www.diejosien.nl in de gaten.

I keep you post-it


Ps ik ben ook benieuwd of jij goede voornemens hebt. Neem gerust contact op via het contactformulier. Heb je nog tips en trics voor me die zijn altijd welkom.Veel Liefs

die Josien