Diejosien, blogs vanuit het hart.

" Het zit allemaal tussen je oren "

Januari 2020 - Ik woog op dat moment 99,7kg en ik had niet het voornemen om daar iets aan te gaan doen. Ik stelde sowieso niet echt doelen voor mijzelf, want ik had toch niet de discipline om het vol te houden. Toch is dat nu veranderd. Eind januari kreeg ik een huidaandoening (Morbus sweet), ik heb geen idee hoe ik daaraan kwam. Hoe kwam ik er weer vanaf? Ik kreeg een antibiotica kuur van de Dermatoloog en die moest ik regelmatig op gezette tijd innemen. Daardoor ging ik regelmatiger eten en dat deed ik daarvoor helemaal niet. Ik kon gerust mijn ontbijt overslaan en soms ook mijn lunch. Ik compenseerde dat met koffie drinken en veel roken. Maar any way. Ik viel af doordat ik regelmatig ging eten. Dus ik dacht doorpakken die handel, want de WENS om af te vallen was er wel.


Ik kwam bij een diëtiste terecht en we stelden een plan op. Regelmatiger eten, beweging en veel water drinken moesten mij helpen bij het afvallen. Het ging ook goed. De lockdown kwam en daardoor had ik nog meer tijd en aandacht voor het afvallen. Ik ging mij wel vervelen en ik ging nog meer roken en bank hangen. Tijdens dat bankhangen en scrollen op mijn telefoon kwam ik iets tegen op Facebook. Afvallen zonder een dieet. Het was een webinar welke je gratis kon volgen. Altijd nieuwsgierig, dus ik dacht ik schrijf mij in. Wat heb ik te verliezen? Wie wil nou niet afslanken zonder dieet?


Toen ik de bewuste dag het webinar blijvend slank met Debbie Steur zag was ik heel enthousiast. Het vertelde dat je alles mocht eten en dat het een mindset is die je doet afvallen. Een soort virtuele maagband. Maar ja het programma wat je daarvoor kon aanschaffen lag niet binnen mijn financiële bereik en daarbij liep ik bij de diëtiste en dat ging redelijk goed. Dus liet ik het aanbod van Debbie varen. Wel mailde ik Debbie dat ik eventueel interesse had in haar programma om op gewicht te blijven als ik mijn streef gewicht had behaald. De maanden verstreken en ik bleef afvallen. Wel 10kg! Tot medio oktober. We gingen weer in lockdown en ik zette het letterlijk op een zuipen en vreten. Ik liet alle touwen los en ik kwam weer 10 kg aan. Toen dacht ik zie je wel je kan het dus niet. Afvallen en op gewicht blijven.


Blij was ik dan ook dat ik einde dit jaar de challenge voorbij zag komen van Debbie. Ik was inmiddels gestopt met roken en wilde niet nog meer aankomen. Dus schreef ik mij in voor blijvend slank zonder dieet met Debbie Steur. Want wat in je kop zit, zit niet aan je kont. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd. Het is echt de mindset. Net als niet roken. Dat doe ik ook nog steeds niet. Yeahh!!!!


Op 4 januari ben ik begonnen met de challenge, ik woog toen 99kg. We zijn nu een week verder en ik ben al afgevallen. Ik kan je echt vertellen it starts in the mind.


Ik werk aan mijzelf voor mijzelf!


Ik heb mij ingeschreven voor het programma denk jezelf slank. Ik ben voor 200% gemotiveerd door de afgelopen challenge. Ben je benieuwd hoe dat verder gaat, blijf dan mijn blogs lezen. Vind je het kijkje in mijn leven leuk ? Wil je ze iedere week ontvangen in je mail? Vul dan het contact formulier in en laat het emailadres achter waar je hem wilt lezen. Ik voeg je met alle liefde toe aan mijn mailinglijst.


Blijf gezond en gezonde keuzes maken doe het voor jezelf!


Met dank aan :) Babiche Tervoort voor de foto.Veel liefs


Diejosien